Да започна с това, че съм прочел възможно повече теми относно проблем с паленето, имобилайзер и евентуалните "виновници". Да обясня и моя случай. Както си карам, изведнъж гасне, отбелязвам, че не прехълцва, което уж елиминира проблем с помпата. Когато пяла си пали от раз, когато изгасне насред пътя изписва разни грешки като ниско налягане на маслото, проблем с двигателя и мисля, че това беше. След като изгасне, я оставям към 1 минута, след това паля - не ще, още 1 минута - върти малко и пали, покарам ~1 километър и пак изгасне, така направи преди 2 седмици, от там на сам никакви проблеми (като по чудо??) и днес отново се появиха, нещо й става на електрониката, но точно какво - не знам. Намирам се в Италия, а тук нещо съм загубил надежда във майсторите. Дайте идеи.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Отново паленето - 147 1.9 JTD
Collapse
X
-
Повярвай ми, тук майсторите просто са... Сменят филтър без да махнат старото уплътнение, резултата е изтекло масло и нов филтър във коша, отделно купувам ново масло и филтър, както и да е. В зона Неапол съм, свободните ми дни са много ограничени. Свързаха ме със човек, който уж разбира от електроника, за да я закачим на диагностика. Ще видим какво ще покаже.147 1.9 JTD 2004
сивичък металик
Comment
-
Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщениеАко оборотите играят докато въртиш по-скоро д.разп.вал,подобен случай имах с него,но не гаснеше в движение.След гасене палеше,когато иска.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Още един случай днеска. Гасне в движение докато бях на 3та, отбивам. Изчаквам 1 минута и въртя, не пали. Чакам още малко, въртя и пак не ще. След това вкарвам на 1ва и паля без съединител, тръгва колата със съвсем леки клатения и си запали, та продължих втора, трета и така. Оставих я, за да вляза по-работа в един офис, след около час и нещо (колата е на сянка, ако има значение) влизам въртя и си пали от раз. Както казват и други, пали когато иска, гасне когато иска и въобще много ме дезориентира. Направо да я карам на диагностика, така ли? Ако наистина е от датчик колянов вал, защо на скорост пали или този датчик НЕ блокира напълно двигателя? Обяснете ми малко, че ми е за пръв път147 1.9 JTD 2004
сивичък металик
Comment
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеНай-вероятно съвпадение?
На мен ми направи впечатление, че като се прецака имаше едно придърпване в движение, но не гаснеше докато е на скорост, чак когато натисна съединителя.147 1.9 JTD 2004
сивичък металик
Comment
Comment